Tonton Siaran Langsung Pelancaran Windows 8

Microsoft akan melepaskan siaran langsung pelancaran Windows 8, sama seperti Apple lakukan beberapa hari lalu apabila ia mengeluarkan iPad mini baru. Acara itu akan diadakan di New York dan akan bermula pada 11:15 EDT, menurut kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh Microsoft.

Syarikat itu juga akan membentangkan tablet Surface baru semasa majlis pelancaran yang sama. Setelah acara itu datang ke penghujung, Microsoft secara rasmi akan memulakan pengeboman pemasaran global yang akan membawa Windows 8 dan iklan Surface seluruh dunia.

Syarikat itu akan mengambil alih papan iklan yang dipaparkan di New York Times Square dengan Start Screen yang terbesar, mungkin dalam usaha untuk membantu orang ramai cara untuk menggunakan ciri baru Windows 8.

Start Screen adalah salah satu perkara yang paling dikritik dalam Windows 8 kerana ia menggantikan Start Menu Windows tradisional. Ia direka untuk skrin sentuh, tetapi ia berfungsi dengan lancar pada komputer desktop juga, walaupun Microsoft sendiri mengakui bahawa pemula mungkin memerlukan sedikit masa untuk menggunakanya.

Labels: ,