Nokia Memperkenalkan "Here", Perkhidmatan Peta

Nokia Here
Nokia kini nampaknya sudah bersedia untuk meletakkan perkhidmatan peta dan lokasi secara umum ke tahap yang baru. Pada satu majlis itu baru-baru ini, syarikat itu mengumumkan tambahan kepada 80,000 sumber data yang kini menguasakan perkhidmatan mereka.

"Here" akan membolehkan pengguna untuk menyumbang maklumat mengenai aplikasi set data yang sedia ada, sumbangan ini akan tentu pertama akan dihisab oleh syarikat itu. Apabila pengguna konsisten menyumbang data yang boleh dipercayai dan berguna, mereka akan ditambat boleh dipercayai dan "dipercayai" dalam mesin data Nokia.

Nokia juga merancang untuk menambah aspek-aspek yang lebih berkualiti untuk peta. Pemandu di masa depan akan mampu untuk mengemudi laluan yang lebih cekap bahan api, misalnya. Terdapat juga rancangan maju untuk membawa pemandangan 3D berwarna untuk bandar penting tanda-ciri yang akan menjadi eksklusif kepada produk Nokia. Firefox pengguna juga akan mendapat peluang untuk menikmati ciri-ciri yang kaya, kata Nokia CEO Steven Elop.

Nokia Here nampaknya akan membawakan sesuatu yang menarik; jika mereka dapat menghentikan pengguna dari Google Maps secara perlahan-lahan, ia pasti akan menjadi satu kuasa yang disegani pada masa hadapan.

Labels: