Twitter Lancarkan 2012 Year In Review

Twitter telah mengeluarkan mereka punya 2012 Year In Review. Mereka memperkenalkan siri metrik serta penerangan yang mendalam tentang cerita yang dimainkan di Twitter tahun ini. Anda boleh mengakses portal Year In Review di sini.

Bahagian pertama, "Golden Tweets," memaparkan tweet yang paling popular tahun ini, dari segi retweets dan favorites. Twitter juga memaparkan trend paling top, berpecah ke dalam kategori. Sebagai contoh, "conversation starter" paling top tahun ini adalah hashtag #nowplaying.

Year In Review juga mempamerkan semua muka-muka baru yang menyertai Twitter pada tahun 2012 - daripada TV, filem, politik, muzik, agama/budaya, dan banyak lagi. Terdapat juga bahagian yang dipanggil "Pulse of the Planet" dan "Only on Twitter" yang melihat cerita dan perbualan yang berlaku di rangkaian.


Twitter menyatakan;
Setiap hari, kita kagum dan terharu dengan banyak cara di mana orang menggunakan Twitter, yang terdiri daripada hanya retweeting perbualan dengan hashtags (walaupun sekitar topik yang kurang dikenali) untuk berkongsi pandangan. Pada 2012, semua orang di Twitter membawa kita lebih dekat kepada detik-detik dan tempat-tempat yang digunakan untuk menjadi jauh atau tidak boleh diakses: Tweet dari bahagian bawah lautan. Tweet dari Marikh. Satu pandangan yang luar biasa dari ruang Superstorm Sandy. Semua ini dan berjuta-juta detik-detik lain seperti kita untuk mengalami secara langsung di mana sahaja kita berada, di tengah-tengah kerja atau bermain atau perjalanan.

Labels: