Apple akan Keluarkan Tiga iPhone Baru Tahun Ini

apple iPhone
Apple dilaporkan mungkin akan melepaskan tiga iPhone baru pada tahun ini, jika khabar angin itu benar, satu gantian untuk iPhone 5, kedua adalah model 4.8 inci yang lebih "murah" kini dirujuk sebagai iPhone 'Math'. Model ketiga sudah pasti versi seterusnya, iPhone 6 yang bakal kita lihat penghujung tahun.

Khabar angin terbaru tentang pelancaran produk akan datang Apple datang dari China Times, sama ada benar atau tidak ia akan memberi kesan yang lebih besar dalam penyata kewangan suku tahunan pendapatan syarikat.

Kini Apple telah mencapai pendapatan $54.5 bilion dan keuntungan $13.1 bilion dalam tempoh 12 minggu sahaja dan berjaya menjual hampir 50 juta telefon pintar. Di negara-negara seperti Brazil dan China, boleh menjual banyak $700, pelabur, penganalisis. Wartawan teknologi menjangkakan prestasi ini akan memecah rekod mana-mana syarikat lain dalam mana-mana industri lain di mana-mana negara lain di dunia.

Beberapa pakar mendedahkan fakta bahawa telefon bimbit Apple yang terdahulu seperti iPhone 4 dan 4S masih mendapat perhatian walaupun iPhone 5 sudah dilancarkan. Ini bermakna terdapat permintaan untuk produk Apple yang lebih murah"

Labels: ,