Apple Lancarkan iOS 6.1

iOS 6.1Apple telah mengumumkan kemaskini iOS kepada versi 6.1, menambah keupayaan LTE kepada iPhone dan iPad. Sekarang, iPad Mini dan iPad dengan Paparan Retina boleh menggunakan prestasi lebih cepat tanpa wayar.

"iOS 6 adalah sistem operasi mudah alih yang paling maju di dunia, dan dengan hampir 300 juta iPhone, iPad dan peranti sentuhan iPod pada iOS 6 dalam masa hanya lima bulan, ia boleh menjadi yang versi OS baru yang paling popular dalam sejarah," kata Apple, SVP Philip Schiller.

"iOS 6,1 membawa sokongan LTE kepada pasaran yang lebih di seluruh dunia, jadi lebih pengguna boleh menikmati kelajuan internet dengan Safari, panggilan video FaceTime, perkhidmatan iCloud dan muat turun iTunes dan App Store."

Menurut Apple, pengguna iOS telah memuat naik lebih sembilan bilion gambar untuk Photo Stream, dihantar lebih daripada 450 bilion iMessages dan menerima lebih 4 trilion notifikasi.

iOS 6.1 kini boleh didapati sebagai kemas kini perisian percuma, serasi dengan peranti berikut: iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad (generasi ketiga dan keempat), iPad Mini, iPad 2 dan iPod touch (keempat dan generasi kelima).

Labels: ,