Ketahui Ciri-ciri Baru pada BlackBerry 10

BlackBerry, syarikat yang dahulunya dikenali sebagai RIM, mendedahkan telefon pintar BlackBerry 10 dan sistem operasi kepada dunia hari ini. Peranti itu datang dengan beberapa ciri-ciri baru yang BlackBerry fikirkan pengguna dan pelanggan perusahaan suka.

Pertama adalah BlackBerry Hub, pusat untuk semua mesej yang anda terima. Ia mengumpul semua teks, mesej dari BlackBerry Messenger, tweets dan post Facebook anda terima ke satu tempat. Ia adalah satu ciri besar BlackBerry 10. Hub juga menjejaki semua mesyuarat dan acara kalendar. Anda juga boleh mengakses yang akan menghadiri mesyuarat semua dari dalam aplikasi Hub.

BlackBerry 10
Seterusnya adalah BlackBerry Flow and Peek, kedua-duanya menjadikan multitasking lebih mudah pada peranti mudah alih. Flow adalah nama yang diberikan kepada keupayaan untuk bergerak antara aplikasi tanpa perlu untuk menutup mana-mana aplikasi BlackBerry 10. Peek membolehkan anda melihat aplikasi lain ketika sedang membuka aplikasi lain.

Ciri-ciri utama terakhir dipanggil BlackBerry Balance. Ia menyimpan data peribadi dan perniagaan swasta pada peranti di tempat berasingan supaya pengguna boleh menjaga kehidupan peribadi dan profesional mereka dipisahkan. Semua data perusahaan disimpan pada BlackBerry Enterprise Service 10. Ini bermakna pekerja yang meninggalkan syarikat boleh menghapuskan data syarikat dari telefon mereka tanpa memberi kesan kepada data peribadi pada peranti.

Labels: ,