Twitter tambah Fungsi Lightbox pada Gambar dan Video

Twitter LightboxTwitter telah memberi tumpuan lebih banyak kepada kandungan yang baru-baru ini, ia agak trend bagi syarikat-syarikat yang digunakan untuk memberi tumpuan kepada hanya melakukan satu perkara dengan baik.

Pada hari ini, Twitter lebih kepada syarikat media daripada rangkaian maklumat, jadi ia masuk akal bahawa media akan mendapatkan perhatian yang lebih baik di laman web ini.

Satu perkara yang anda mungkin akan notis ialah bagaimana Twitter buat gambar sekarang. Gambar telah menjadi suatu bahagian penting untuk beberapa lama, tetapi kini ia lebih mudah untuk hanya melihat gambar dari tweet tanpa mengganggu apa yang anda telah lakukan.

Pada asasnya, Twitter mempunyai lightbox sekarang, sama seperti Facebook, Google+ dan lain-lain lagi. Anda klik pada gambar, atau video dan ia muncul di tempat, di atas halaman yang sedang anda lihat. Apabila anda selesai menonton, hanya tutup lapisan.

Bercakap pasal video, galeri media dilihat pada semua profil, kini termasuk video dari YouTube, Vimeo, Vine dan lain-lain.

Labels: