Apa yang Berlaku kepada Akaun Google selepas anda Mati?

Beberapa laman web mempunyai dasar untuk menangani masalah ini, Facebook boleh menjadikan profil anda kepada memorial, tetapi proses itu agak berbelit dan nasib akaun anda yang tinggal kepada saudara-mara anda, untuk lebih baik atau untuk lebih teruk.

Google tidak lurus mengatakan bahawa alat baru, yang dipanggil Inactive Account Manager, adalah untuk apabila anda mati. Terdapat beberapa keadaan yang lain apabila akaun anda mungkin menjadi tidak aktif, anda boleh terkandas di pulau padang pasir sebagai contoh.

Dengan alat baru ini, anda boleh menetapkan satu tempoh masa, selepas itu akaun anda akan dilabel sebagai tidak aktif. Tempoh ini adalah berdasarkan masa login terakhir anda, dan boleh ditetapkan di antara tiga bulan dan satu tahun.Apabila akaun menjadi tidak aktif, rakan-rakan anda atau keluarga boleh diberitahu. Anda boleh membuat keputusan sama ada untuk mempercayai mereka dengan semua data anda atau tidak, dan sama ada untuk menghapuskan akaun sama sekali selepas ia telah dimansuhkan.

Jika anda memilih untuk menghapuskan akaun anda, tetapi saudara boleh meminta akses kepada data anda, pilihan anda akan dihormati, selagi ia tidak menyalahi undang-undang. Setakat ini, ini adalah cara yang paling mudah dan proses seumpamanya dan mungkin perlu menjadi contoh kepada syarikat-syarikat lain.

Labels: