Platform Komen Google+ untuk Blogger

Google membuat pengumuman bahawa mereka melancarkan platform komen berasaskan Google+ untuk blog, tetapi ia hanya untuk blog Blogger. Fungsi ini dapat diaktifkan dari papan pemuka Blogger.

"Sekarang apabila anda melayari komen blog anda, anda akan melihat aktiviti dari pengunjung secara langsung, dan dari orang-orang bercakap tentang kandungan anda di Google+," kata Google Jurutera Utama Yonatan Zunger. "Sebagai contoh, jika ada perbincangan awam Google+ tentang salah satu daripada catatan blog anda, mereka komen dan jawapan juga akan muncul di blog Blogger anda. Dengan cara ini anda boleh melibatkan diri dengan lebih pembaca anda, semua dalam satu tempat. "


"Pembaca blog anda kini mempunyai pilihan untuk mengulas secara terbuka, atau secara peribadi kepada kalangan mereka di Google," tambah Zunger. "Dan apabila mereka melayari komen blog, mereka boleh melihat semua mereka, hanya orang-orang atas, atau hanya orang-orang dari orang-orang di kalangan mereka."

Semua orang akan hanya melihat komen mereka mempunyai kebenaran untuk melihat. Facebook telah menawarkan perkara yang sama untuk tempoh yang agak lama, dan ia agak mengejutkan bahawa Google mengambil masa yang panjang untuk menawarkan sesuatu, dan masih hanya untuk Blogger.

Anda boleh melihat fungsi tersebut di sini.

Labels: , ,