Anda Kini Boleh Muat Turun Google Font ke Desktop


Google Font telah ditubuhkan sebagai satu cara untuk menggantikan font membosankan yang biasa digunakan dalam talian selama bertahun-tahun. Dengan font online, pereka web tidak perlu bergantung kepada apa yang mereka boleh dapati pada mesin pengguna, mereka boleh memilih mana-mana tulisan yang mereka mahu dan pastikan ia bergunsi di mana-mana sahaja.

Tetapi sekarang, Google Font melangkaui dunia dalam talian dan membolehkan pemaju web atau aplikasi untuk menggabungkan font cantik ke aplikasi mereka dan pereka untuk menggunakan mereka dalam ciptaan.

Melalui perkongsian dengan jenis yg satu saja, semua 600 atau lebih Google Font boleh didapati melalui pengurus font SkyFonts.

Aplikasi tersebut secara automatik menambah sebarang font anda peroleh dalam cache font offline dan sentiasa dikemaskini. Dengan cara ini, anda boleh menggunakan mana-mana tulisan dari Google Font repositori tempatan seperti mana-mana font lain yang ada pada mesin anda.

Sebagai bonus, jika laman web yang menggunakan mana-mana font yang anda telah muat turun, ia akan memuatkan lebih cepat kerana ia tidak perlu mengambil tulisan dari gedung dalam talian.

Labels: ,