Hantar dan terima wang melalui lampiran Gmail

Anda akhirnya mempunyai cara yang mudah untuk menerima harta pusaka anda dari saudara yang lama hilang yang entah bagaimana mendapat alamat e-mel anda sebelum mati dengan wang tunai yang banyak.

Google telah mengembangkan fungsi perkhidmatan pembayaran mudah alih, Google Wallet, untuk membolehkan pengguna untuk menghantar dan menerima wang melalui Gmail.

Sudah tentu, terdapat beberapa kekurangan: perkhidmatan itu pada masa ini hanya kepada pengguna umur 18 tahun ke atas dan tinggal di Amerika Syarikat sahaja, dan anda perlu mempunyai akaun Google Wallet untuk menghantar dan menerima wang.

Fungsi ini akan membolehkan para pengguna untuk klik ikon lampiran Gmail tambahan semasa mengarang e-mel, dan masukkan jumlah wang, sebelum menghantar wang tunai kepada mana-mana penerima - walaupun orang tidak menggunakan alamat Gmail.

Fungsi ini mungkin agak berisiko, syarikat itu berkata bahawa Perlindungan Pembelian Google Wallet yang melindungi anda 100% daripada bayaran tertentu yang tidak dibenarkan, selagi mereka melaporkannya dalam tempoh 180 hari selepas ia berlaku.

Pilihan untuk menghantar wang melalui e-mel hanya akan disediakan untuk pengguna desktop pada mulanya, walaupun Google berkata, ia merancang untuk membawa ciri untuk aplikasi mudah alih Gmail pada masa hadapan. Aplikasi mudah alih Google Wallet pada masa ini membolehkan pengguna untuk meneroka untuk membayar barangan di kedai-kedai yang mengambil bahagian, kedai online serta menghantar dan menerima wang di telefon mereka.

Labels: ,