Hanya Kenyitkan Mata untuk Ambil Gambar dengan Google Glass

Walaupun Google Glass hanya boleh didapati untuk yang terpilih buat masa sekarang, pelbagai aplikasi untuk gajet tersebut telah muncul.

Walaupun khabar angin sudah menunjukkan bahawa ia mungkin mustahil dengan hanya kenyit mata untuk mengambil gambar dengan Glass, kini terdapat sebuah aplikasi secara rasmi untuk itu.

Dipanggil Winky, aplikasi yang membolehkan anda wake Glass dari keadaan standby dan mengambil gambar dengan kenyitan mata yang perlahan.


"Mengenyit benar-benar mengubah sesuatu. Anda mungkin tidak fikir ia adalah sukar untuk mengatakan 'Ok, Glass Take a Picture' atau hanya ketuk butang. Tetapi ia adalah satu suis konteks yang membawa anda keluar dari masa ini, walaupun hanya untuk satu saat. Mengenyit membolehkan anda lifelog dengan sedikit usaha," kata pemaju Mike DiGiovanni.

Mike DiGiovanni adalah pemaju yang sama yang datang dengan Bulletproof, aplikasi yang membolehkan pengguna untuk mengunci skrin peranti Google Glass mereka.

Seperti katanya, beliau telah menguji peranti dan juga membuat rakaman daripada "wink-to-take-a-picture" proses dan ia tidak sukar untuk melihat bahawa ia adalah sedikit janggal. Walau bagaimanapun, kualiti gambar agak baik.

Labels: ,