Pengguna YouTube Menonton 6 Bilion Jam Video Sebulan

Pengguna YouTube menonton 6 bilion jam video setiap bulan, syarikat membuat pengumuman. Berita itu datang tidak lama selepas syarikat itu telah mengumumkan bahawa mereka mempunyai 1 bilion pelawat bulanan unik.

Ia merupakan peningkatan sebanyak 50% berbanding keputusan tahun lepas, tetapi juga lebih 4 bilion jam sebulan bahawa YouTube telah mengumumkan kembali pada bulan Januari.

Syarikat yang disebut syarikat-syarikat besar media, seperti Time Warner, The Chernin Kumpulan, Discovery Komunikasi dan Comcast, yang telah membuat pelaburan yang besar dalam syarikat-syarikat yang membuat, agregat atau kandungan perkhidmatan untuk YouTube pada tahun lalu.

"Sama seperti pencipta kandungan kami, kami mendapati bahawa jenama di YouTube - seperti T-Mobile, Samsung, Dove dan Pepsi - semua berkongsi matlamat yang sama: untuk memupuk hubungan langsung dengan pengguna mereka - satu dibina di atas penglibatan dan kesahihan, "kata YouTube dalam blog post.

Sejak lapan tahun sejak YouTube telah di pasaran, syarikat itu telah berkembang dengan pesat, dari rumah-video ke kandungan berkualiti tinggi daripada syarikat-syarikat media utama.

Labels: