Feedly akan menamatkan migrasi Google Reader dalam masa terdekat

Feedly telah mengumumkan yang mereka sedang di ambang memuktamadkan penghijrahan dari Google Reader untuk awan baru dan pemindahan daripada berjuta-juta akaun akan mengambil masa beberapa hari.

Syarikat itu mengatakan bahawa ia menasihati semua orang untuk menjalankan versi ke 16 Feedly pada semua peranti untuk memastikan penyegerakan yang tepat antara semua aplikasi. Aplikasi iOS dan Android perlu dikemaskini.

Seperti yang dinyatakan, penghijrahan berjuta-juta akaun akan mengambil masa beberapa hari dan sebaik sahaja pemindahan selesai untuk akaun tertentu, mesej banner hijau akan dipaparkan pada aplikasi desktop dan kad hijau pada aplikasi mudah alih.


Apabila ini berlaku, ia bermakna bahawa semua suapan dan sehingga 1,000 item telah berhijrah ke awan Feedly. Dalam usaha untuk menyelaraskan semua data, semua aplikasi yang kerap digunakan (desktop dan mudah alih) perlu dimulakan semula supaya mereka yang berhubung semula dengan awan.

Pasukan Feedly berkata bahawa mereka tidak akan membawa sekali sejarah Google Reader kerana ia akan menjadi terlalu banyak data.

Mereka juga memberi amaran kepada orang-orang yang mungkin ada masalah dengan perkara-perkara yang disimpan kerana proses penghijrahan mengambil sedikit masa. Walau bagaimanapun, mereka berharap untuk menamatkan dengan pemindahan ini tidak lama lagi.

Google Reader akan ditutup bermula 1 Julai, jadi Feedly cuba untuk memisahkan dirinya daripada perkhidmatan Google.

Labels: ,