Facebook perkenalkan fungsi Hashtags selepas sekian lama

Beberapa bulan yang lalu, ada khabar angin mengatakan Facebook akan melancarkan hashtags. Walaupun ia tidak berlaku secepat laporan tersebut, ia akhirnya menjadi kenyataan. Hari ini, Facebook melancarkan hashtags yang boleh diklik kepada semua pengguna.

"Bermula hari ini, kita ada hashtags yang boleh diklik di Facebook. Sama seperti perkhidmatan lain seperti Instagram, Twitter, Tumblr, atau Pinterest, hashtags di Facebook membolehkan anda untuk menambah konteks post atau menunjukkan bahawa ia adalah sebahagian daripada perbincangan yang lebih besar. Apabila anda klik pada hashtag di Facebook, anda akan melihat suapan apa yang orang lain dan laman katakan tentang kejadian itu atau topik, "kata Facebook Greg Lindley.Bukan sahaja anda akan dapat menambah hashtag kepada mana-mana post anda, tetapi anda akan dapat mencari apa-apa hashtag di bar carian. Anda juga boleh klik pada mana-mana hashtag - yang bermakna orang-orang yang berasal pada perkhidmatan lain, seperti Instagram.

Jika anda bimbang tentang privasi, Facebook memastikan bahawa anda akan dapat mengawal penonton siaran anda - melampirkan hashtag yang tidak hanya membuat post anda awam .

Hashtags sebenarnya sebahagian daripada inisiatif yang lebih besar, menurut Facebook. Mereka memanggil mereka "perbualan awam." Facebook mengatakan bahawa hashtags hanya permulaan rancangan untuk "membawa perbualan ini lebih ke hadapan."

Dengan hashtags, Facebook akhirnya mengambil satu konsep yang dipopularkan oleh Twitter, dikembangkan oleh segelintir rangkaian lain, dan berlari ke dalam tanah oleh kebanyakan pengguna media sosial. Jika anda seorang pembenci hashtag - anda juga boleh memanggil ia berhenti di Facebook. Perkara-perkara ini akan menjadi mana-mana. Terutamanya apabila pemasar memikirkan apa yang mereka bekerja dengan.

Labels: