Perkongsian video 15 saat dengan Instagram

Seperti yang dijangka, Instagram telah memperkenalkan satu rakaman video dan pilihan perkongsian. Dengan versi terbaru aplikasi mudah alih, akan dilancarkan tidak lama lagi, pengguna akan dapat merakam video pendek sehingga 15 saat.

Memandangkan ia Instagram, sudah tentu terdapat filter, 13 daripada mereka, dibina khusus untuk video.

"Kami teruja untuk memperkenalkan video pada Instagram dan membawa anda satu lagi cara untuk berkongsi cerita," Kevin Systrom, bersama pengasas Instagram mengumumkan.

Merakam video dengan Instagram adalah mudah, kerana ia sepatutnya. Apabila anda mahu mengambil gamabr, anda akan melihat ikon kamera. Dalam mod video, anda boleh merakam sehingga 15 saat dan kemudian menggunakan mana-mana penapis untuk klip.

"Apabila anda menghantar video, anda juga akan boleh pilih adegan kegemaran anda dari apa yang anda telah rekodkan sebagai cover image supaya video anda nampak cantik," tambah Systrom.

Instagram mempunyai satu kelebihan, iaitu saiznya. Ia mempunyai 130 juta pengguna hari ini, syarikat di sebalik itu dengan bongkaknya berkata, kesemua mereka kini mempunyai akses kepada ciri-ciri video. Tetapi, sekali lagi, seperti yang kita lihat dengan Facebook, saiz tidak ada jaminan kejayaan.

Labels: