Twitter memudahkan pengubahsuaian laman profil

Twitter kini menjadikan kerja mengedit profil anda lebih mudah dengan menambah inline editing untuk gambar profil, gambar header, dan maklumat asas pada desktop.

Kini, anda boleh mengedit profil inline (tanpa perlu pergi ke halaman profil editing yang berasingan). Hanya klik butang "edit profile" pada laman "me" dan anda akan dapat menukar kedua-dua gambar header dan profil ditambah bio anda, lokasi, dan maklumat laman web.

Sama ada klik imej yang anda mahu ubah dan memuat naik atau mengambil gambar baru - atau anda boleh seret dan lepas gambar dari desktop anda. Jika anda on-the-go, anda masih akan perlu klik ikon gear dan kemudian "edit profil" untuk membuat perubahan. jika anda mahu untuk menukar gambar latar belakang anda pada desktop, anda akan perlu pergi ke tetapan anda juga.

Ia adalah satu perubahan kecil, tetapi satu yang baik. Sejak Twitter mengumumkan gambar header baru mereka, mereka telah menolak penggunaan agak sukar dengan mencadangkan pengguna memuat naik gambar ketika mereka mula-mula log masuk.

Twitter mengumumkan ciri-ciri penyuntingan profil baru dengan kartun. Oh, Phillip:

Labels: