Google sediakan laman khas sempena #Ramadan

ramadan google
Google begitu peka dengan apa saja sekeliling mereka, sentiasa menjadi sebahagian daripada pihak yang menyambut sesuatu. Strategi yang baik untuk menarik dan mengekalkan pengguna setia mereka. Tidak ketinggalan, bulan yang mulia bagi semua umat Islam bulan Ramadhan juga diraikan oleh pihak Google.

Google juga telah menubuhkan satu laman khas sempena Ramadhan. Halaman yang menawarkan lebih banyak cara untuk berhubung bersama-sama pada bulan Ramadhan, yang sering menjadi berharga masa untuk keluarga selepas waktu malam dan makan bersama.

Memandangkan orang-orang yang berkumpul bersama-sama mungkin mahu melakukan sesuatu, Google menawarkan video yang berdurasi selama sejam untuk seluruh keluarga anda.

Menariknya, Google juga menawarkan hashtags Ramadan berfokuskan di Google+ dan trend perkongsian, anda boleh juga melihat beberapa selera seluruh umat Islam di dunia berbuka puasa.

Anda juga boleh mengalami suasana Masjidil Haram dengan menonton aliran secara langsung dari Masjidil Haram di Mekah, Arab Saudi di saluran YouTube Kementerian Kebudayaan dan Maklumat Arab, juga boleh didapati secara langsung di laman baru khas Google sempena Ramadhan.

Labels: