Maxis bekerjasama dengan Symantec

Maxis menjadi syarikat telekomunikasi pertama di negara ini untuk bekerjasama dengan perisian keselamatan global Symantec bagi menawarkan Norton Mobile Security.

Kerjasama ini membolehkan pengguna melindungi peranti android daripada ancaman digital danremotely locate, lock and wipe data dari peranti hilang atau dicuri. Pelanggan Maxis yang menggunakan peranti ndroid akan dapat untuk melindungi telefon pintar dan tablet mereka dengan satu penyelesaian yang mudah.

"Dengan bilangan yang berkembang pesat telefon pintar dan peranti yang ditawarkan di pasaran, terdapat risiko yang lebih tinggi daripada peranti dan kehilangan data atau kecurian.

"Perkongsian kami dengan Symantec adalah satu langkah ke hadapan yang penting dalam usaha berterusan kami untuk membina ekosistem keselamatan mudah alih yang kukuh, dan mengukuhkan lagi komitmen kami untuk keselamatan mudah alih." - Ketua Perkhidmatan Maxis Digital, T Kugan.

Pelanggan Android Maxis boleh menikmati manfaat sepenuhnya daripada Norton Mobile Security dengan melanggan pakej sama ada mingguan atau bulanan.

Labels: