Google dedahkan Android KitKat, versi Android terbaru

Android KitKatGoogle baru sahaja mengumumkan bahawa versi utama seterusnya platform Android akan dipanggil sebagai KitKat. Pengumuman adalah satu kejutan besar, walaupun khabar angin sebelum ini menunjukkan kenyataan utama Android seterusnya akhir tahun ini.

Tiada sebarang maklumat mengenai Android KitKat buat masa ini, hanya logo baru dan pilihan untuk mendaftar untuk mengetahui lebih lanjut apabila Google melancarkannya.

Maklumat ini telah disahkan oleh Sundar Pichai dari Google dan KitKat sekarang muncul dalam senarai diantara versi Android yang lain di laman web yang berdedikasi, bersama-sama dengan penjelasan berikut:

"Android adalah sistem operasi yang kuasa yang lebih daripada 1 bilion telefon pintar dan tablet. Sejak alat-alat ini menjadikan kehidupan kita begitu manis, setiap versi Android dinamakan selepas pencuci mulut: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich dan Jelly Bean. Seperti yang semua orang mendapati sukar untuk menjauhkan diri dari coklat kami mengambil keputusan untuk menamakan versi seterusnya Android selepas salah satu daripada merawat coklat kegemaran kami, Kitkat! "

Google dan Nestle mengumumkan satu perkongsian untuk menawarkan edisi terhad bar coklat KitKat mengandungi "tiket kemenangan" untuk Nexus 7 baru atau kredit Play Store.

"KitKat telah gula-gula kegemaran dalam pasukan itu untuk beberapa masa, jadi untuk melepaskan K, kita ditanya sama ada mereka akan menjadi bersedia untuk memberi pinjaman bar gula-gula ikonik kepada namanya. Jadi pada mencari edisi terhad Android KitKat bar akan datang tidak lama lagi kepada gula-gula lorong berhampiran anda. untuk beberapa bertuah, bar KitKat anda mungkin mengandungi tiket kemenangan untuk Nexus 7 baru tablet atau kredit Play Google."

Labels: ,