1 juta pengguna menguji aplikasi Facebook untuk Android

Facebook untuk Android
Facebook mengumumkan, terdapat satu juta pengguna setiap hari aktif di Android program beta-testing Facbeook. Program ini memberi pemaju akses kepada aplikasi Android rangkaian sosial ini sebelum pelepasan rasmi, mencari bug dan memberikan maklum balas.

Pengumuman itu dibuat oleh Facebook melalui blog post di mana maklumat tambahan diberikan. Sebagai contoh, pengguna dari 150 negara adalah sebahagian daripada program ini, cuba untuk memastikan aplikasi ini stabil melalui pelbagai peranti Android di pasaran .

Menurut post itu, pengguna sedang menguji aplikasi pada peranti dari lebih 50 pengeluar.

Facebook juga mengumumkan Facebook untuk Android perkhidmatan alpha-testing yang akan melihat ke dalam versi kasar aplikasi rangkaian sosial ini.

"Alfa bukan untuk mereka yang lemah jantung - ciri-ciri akan datang dan pergi, crashes akan diperkenalkan dan ditetapkan, dan reka bentuk boleh pergi melalui banyak lelaran. Kerana kita sentiasa menguji dan bereksperimen pada alfa, aplikasi Facebook untuk Android ujian pengguna alpha akan kelihatan dan berkelakuan berbeza daripada apa yang akhirnya dihantar dalam satu kenyataan umum,"

Labels: